Naglarna ;D

Här har ni mina naglar! Haha ;P


Så nu sitter jag här och hostar...

Jag mår inte sådär jättekalas. Vaknade imorse med ont i halsen och hosta, wiho. Sen har jag ont i hela kroppen, typ som feber känsla. Jag får aldrig feber, händer typ varannat år. Men jag får liksom känslan av feber när jag blir sjuk, men jag får inte själva febern. Eller nåt. Det är ju bra på ett vis, men samtidigt är det irriterande eftersom då kommer frågan; Är jag verkligen sjuk eftersom jag inte har någon feber? Hm... Jo, jag är nog sjuk, lite grann i alla fall. Så dagen har varit hyfsat seg. Pallrade mig ändå upp till skolan, sminkade 40- och 50-tals sminkning. Lite tråkiga sminkningar enligt mig. Jag vill ju kladda på med mycket färg, men så ska det ju inte vara. Men sedan så fick jag, Emelie och några andra vänta till klockan blev tre för då slulle vi sminka några människor som skulle hålla i någon premiär på James Bond sminkningen och det gick jäättebra!! :) Hon jag sminkade frågade till och med om jag hade en visitkort! Vilket jag inte har än... men hon fick i alla fall mitt namn och så :) även fast hon kanske inte kommer ringa igen så var det ju ändå kul, då vet man ju att hon gillade det! :)

Men nu ska jag fixa mina naglar, köpte läsnaglar iförgår, med lite halloween tema. Ska ju tyvärr inte på någon halloween fest så kan ju inte klä ut mig eller nåt. Jag har aldrig varit på någon riktigt halloween fest där alla verkligen klär ut sig. Inte att någon bara kommer med en hatt och säger att dom är en häxa. Jag vill gå på en seriös halloween fest. Det hade varit kul... Jo, det hade det. Men ja, fixa naglarna nu. Slänger kanske upp någon bild sen! :) Ciao.

THE shoes!

Här Linda är bilderna på mina nya skor! Det är också fint mönster i dom , men de är väldigt rosa. Men jag gillar dom ändå! Det är något speciellt med dom, dom typ drogs till mig. Jag hörde dom när jag kom ner i butiken, "Iiiiiiidaaa, Iiiiiiiiiidddaaaaa". Eller ja, något i den stilen i alla fall! Så Linda, hoppas du är nöjd nu ;)


Haloween sminkningar :)

Idag hade vi Haloween sminkning i skolan. Vilket var väldigt kul, men kan ju göra så mycket! :) Men under genomgången i alla fall så blev jag sminkad till en halv robot typ. Som om en del av mitt skin var borta och och där under såg man typ plåt... eller nåt. Häftigt och blodigt var det i alla fall. :) Dom visade andra saker också, som vampyrer, döskallar och djävul. Plus det dom gjorde på mig också självklart :) Men slänger upp några bilder, ni kan ju slänga ett öga! Ciao.






Brännskador och en misshandel!

I skolan idag hade vi specialeffekter 3, vilket var väldigt kul! Precis som vanligt när man får kladda med färg, lera, blod och annat gojs. Haha :D Vi skulle göra brännskada idag också, fast då använda gelatin. Fördelen med gelatin tyckte jag var att det såg ut att att passa iohop med huden mer. Men överlag så gillade jag nog latex mest. Eftersom jag tyckte det ser mer verkligt ut, färgerna "gled" inte av från latexen heller. Förutom bitmärken så skulle vi också göra sprucken läpp och bitmärken. Vi fick också veta lite småsaker om hur dom gör på film, saker som att få människor gråta, svett, blod ifrån munnen och så. :) En sak är säker i alla fall, att gå på den här skolan har förstört lite av att kolla på film. Hur man ser på skador och så menar jag! Förut tyckte man bara det såg äckligt ut, men nu sitter man mer och undrar exakt hur dom har gjort det och om man kan se några kanter eller sånt, haha!

Efter att vi hade gjort dagens lektion så skulle vi hitta på ett manus och sedan sminka efter det. Haha vissa gjorde hel seriösa historier medan andra inte gjorde det. Min handlade i korthet om att Emelie blev misshandlad av en kille och efter det gick hon i terapi, men hon kommer aldrig bli sig lik igen. ;P

Emelie ledsen.





Jag ledsen.


Emelie misshandlad! ;P

Utmaning...

Jag har blivit utmanad av Sarah Maria!

Reglerna är följande:
- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


Okej, här kommer mina saker:

1. Jag har alltid älskat att läsa. Men det finns några ord som jag stör mig på. Typ som "kopp" och "choklad", om dessa ord finns med i en mening så måste jag läsa om meningen minst tre gånger, samtdigt som irritationen växer. Haha. Värsta meningen som finns, enligt mig, är: "En kopp choklad". Jag vet inte hur jag har fått för mig detta, det hat blivit som någon typ av tvångstanke, haha.

2. Jag älskar att kolla på dokumentärer, allt sånt som handlar om något som har hänt eller om något som finns. Allt ifrån människor med ovanliga sjukdomar till andra världskriget. Älskar självklart också filmer som är baserade på verkliga händelser.

3. Jag önskar att jag vore grym på antingen rita eller sjunga!

4. Jag är sjukt nervös över hur det kommer att gå efter skolan. Det är som en nervös känsla som sitter i bröstet och vägrar försvinna!

5. Jag har världens sämsta tålamod, haha! Så fort någonting börjar gå riktigt dåligt, så vill jag bara krypa ihop i ett hörn och sura för mig själv. ;P

Jag utmanar Linda (http://mydreamofhorses.blogg.se/, Johanna (http://emmajohannakjell.blogg.se/), Jossan (http://pinksnow.blogg.se/) och Mia (http://squuishy.blogg.se/), sen kom jag inte på någon femte ;P


Helgen i korthet...

Nu, nu är helgen verkligen över! Det finns tre saker som gör att det verkligen märks, den första saken är att det är söndag (ha!), den andra saken är att det är måndag imorgon och den sista saken är att Samuel har åkt hem! Det är det sämsta med söndagar, det antingen Samuel som åker härifrån eller jag som åker ifrån Örebro. Men i alla fall, helgen har varit finfin ändå, Samuel kom ju i fredags kväll då vi egentligen inte gjorde så mycket. Vi var typ bara här hemma ett tag innan vi åkte till pappas lägenhet i Sätra. Sen i lördags så var jag och Samuel i Skärholmens centrum och kikade lite i affärer och så, båda hittade väl något! Jag hittade i alla fall ett par skor, sneakers för att vara exakt. Har ju inga såna, har ju typ bara ballerina skor och mina convears, så har alltid problem med vad jag ska ha på fötterna när jag har jeans ;P Men efter att vi varit och handlat lite så åkte vi hem till Alvik och gjorde oss (läs; mig) iordning och så började förfestandet, vilket var väldigt trevligt! Var lite nytt folk och så :) Sedan så var planerna att gå på krogen, närmare bestämt till Harry B James (heter/stavas det så?) men vi irrade mest runt och tillslut så drog jag och Samuel hem till Sätra. Men helgen har i alla fall varit jättetrevlig :)

Vi här hemma, alltså jag, johanna och Sofie har bestämt att vi ska börja äta havegrynsgröt på morgonen! Det är inte super gott, men det går ner eller rättare sagt - det måste gå ner! Och så bli man mätt av det, det är det som är bra emd havregrynsgröt! :P

Men ska fortsätta kika på piraterna 1 nu! Ciao.

Säg det snabbt!

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood?

490 svenska riksdaler!

Nu är Samuel här, woho! :) Jag mötte upp honom när han kom, så åkte vi hit till Alvik. Just nu är det bara vi två och Sofie hemma, alla andra är ute och röjer. Jag har till och med lagat mat åt Samuel, riktigt avancerat car det också ;) Typ flamberat! Nästan i alla fall.... han fick stekt körrfärs och makaroner. Men vi har ju gas-spis, som nästan gör det flamberat ;) Var förvrigt till Vällingby med OSfie och Maria idag också, vi gick där hur länge som hellst och kika på kläder och sånt. Köpte bara lite smågrejer som trosor, hudkräm, mössa och lite sånt :) Nu är det mest akuta som jag måste hitta just nu är vantar! Fryser ju ihjäl om händerna! Men ja, det får Samuel och jag leta efter imorgon! Provde föresten en ganska så snygg bh inne på Twilfit, men den kostade 490 svenska riksdaler! Ibland bli jag så bitter...

Dagens i-landsproblem!

Jag hatar, hatar Bh:ar från djupet av mitt hjärta. Jag hatar HM. Jag hatar alla jävla skit bh:ar. Jag hatar att alla bhar som inte kan köpas på HM, Lindex eller Kappha kostar minst 400 kronor! Jag hatar också att alla bhar i rätt storlek som finns i andra affärer är asfula och jättetråkiga! Det här måste nog vara dagens i-landsproblem. Men det är något som stör mig något så enormt. Jag hatar allt som har med bh:ar att göra, dom är sämst och satan skapade dom. Jag lovar.


Party like a rockstar, Look like a moviestar, Play like a allstar...

Idag har vi börjar med andra delen av utbildnningen, dvs specialeffekter och sådant. Så idag fick vi lära oss hur man gör blåtira, brännskada och skärsår. Det var hur kul som hellst! Det var lera, verktyg, blod och allt möjligt som gällde, haha! Men bilderna här nere är på det jag har gjort i alla fall. Det hände förövrigt två andra saker idag också, det ena var att jag fick veta att jag klara provet!!! Hur grymt är inte det?! Så jäkla skönt, livet blev plötsligt liiite lättare :D Emelie klarade också provet så hon och jag gick och firade det hela med att äta på Kungshallen! Haha :)

En annan sak var att att vi kontstatera att jag är allergisk mot latex! Maria skulle nämligen göra brännskadan på mig och då använde rman latex, och när man har haft på det så ska man föna lite på det så det torkar lite fortare. Så när Maria håller på att föna ser vi att jag börjar bli röd och ganska så varm varm om armen, plus att det svullnar lite. Så vi ropar på Sarah Maria för att fråga om det ka bli så (hon är nämligen också allergisk mot det) , så säger hon något i stil med: "Nej, det ska det verkligen inte, är du beredd nu när jag drar?" Så hon tar tag i änden på den blivande brännskadan och drar bort det fortast möjligt, och det sitter så jäkla hårt så det känns som en vaxning! Och jag var beredd på att tappa hela armen eller något (eftersom jag reagerade mot latexen). Men så var ju självklart inte fallet, jag blev bara lite lätt svullen, blev lite prickig och röd och så kliade endel också. Men det mesta av det är borta nu så ;P Men jag fick också någon salva av sarah Maria! :)

Blåtira



Brännskada


Skärsår

Säg hej till 20-talet!

Såhär sminkade jag Johanna förraveckan.Ja, gott folk, så här såg man ut på 20-talet. Det var lite små kul att sminka faktiskt. Det ser typ ut som en blandning mellan clown och geisha enligt mig, haha! Men det var i alla fall kul att göra :)



Modell för en dag.

Det känns som det är söndag, och det är sådär lagom irriterande. Men jag har i alla fall gjort någonting idag, har nämligen haft modell för en dag praktik. Vilket ändå var helt okej :) Verkar ändå ganska kul, längtar lite smått ändå! Haha :) Så idag har jag alltså varit liiiite effektiv!

Igår var vi ju då hos Emma och det var väldigt trevligt måste jag säga! Vi fick jättegod mat och tårta! Vi satt och prata och prata jättelänge och hade allämänt trevligt. Så när vi skulle åka hem runt kvart över ett så har tunnelbanan slutat gå!! Det går ingen traffik alls till Alvik, vi trodde att tunnelbanan slutade gå vid typ två-tre. Men oj vad fel vi hade, så det var bara att börja traska mot t-centralen och därifrån hittade den billigaste taxin, haha. Men vi hittade en taxi som "bara" ville ha 120 kronor, vilket inte var sådäör sjukligt mycket så :) Hem tog vi oss i alla fall, hela och fina!

Nu så ska jag kika lite på vänner! Ciao.


En så kallad smörlåt.

Ironik - Stay With me
En jättebra låt! Smörig på nåt vis, men ändå bra :)

Ordning i röran...

Nu tror jag endel som har läst min blogg har missuppfattat några saker om bodypainting tävlingen! Så nu ska vi få ordning i röran. Så jag har inte målat eller hjälpt till på något av det som målades den dagen, jag var enbart där och hjälpte till så att tävlingen lättare skulle kunna genomföras. Det var nämligen världsartiser som var där och tävlade! :) Världmästarna i Brush & Sponges och Airbrush var till exempel där och tävlade. Men det var också en elev från skolan som var med och tävlade. Så, jag har alltså inte gjort någon kroppsmålning. Men vi ska däremot ha en lektion med kroppsmålning, så då kommer jag göra någonting i alla fall.

Idag ska vi föresten till Emma på typ födelsedagsmiddag eftersom hon fyller hela 19 idag! Grattis till henne :)

Emma :)




 


Bodypainting tävling & Blue Moon Bar :)

Jag hade skrivigtt ett långt blogginlägg oom igår, om precis allt typ och så försvinner det!! Jävla skit blogg.se! Det är sämst! Så nu skiter jag i att skriva ett ännu ett långt. Så det blir helt enkelt kort: Det var kul igår, fast det var en massa stress, polisen tog vårat dricka på tunnelbanan haha, efterfesten på Blue Moon Bar var också kul trots mycket folk och tävlingen var jättekul att se! :)

Här kommer bilder!

Tävlingen:


Kvällen:

Frukost problem.

Just nu tvättar jag, det är nog det segaste som finns. Speciellt när man måste springa ner till tvättatugan, men hade man haft en egen tvättmaskin eftersom man då skulle kunna tvätta när man vill och inte måste planera in det. Men ja, att ha en egen tvättmaskin är väl lyx ;P Så, idag har jag tvättat och diskat. Det som är kvar att göra är väl att göra lite iordning i mitt rum, plcoka iordnin i min garderob och att eventuellt åka och handla. Jag måste egentligen åka och handla, för imorgon är jag ju upptagen hela dagen.

En annan sak som jag har funderat på ett tag är att jag måste komma på en bra frukost! Som går snabbt att göra, som jag bli riktigt mätt av, och ja... som är gott. Det är alltså bara tre krav som frukosten måste uppfylla. Vi tar ett exempel: Havregrynsgröt går snabbt att laga, man blir mätt av det men det är inte direkt gott. Så det unkar ju inte, någon som har några bra ideér? :)


Sparris och bollar, Höööök!

Idag har jag skrattat, skrattat åt allt och inget. Dagen började med att vi började snacka om att ta på läppstift på människor med fingret ( nu kanske några som läser det här och är petiga med svenskan, så kanske borde använt ordet applicera isället för "ta på", men det låter absolut inte som ett ord jag skulle använda så därför använder jag det inte, och förövrigt så blev det här en väldigt lång parantes). Så jag och Jossan började skratta om att man inte bara skulle använda fingrarna utan typ, hela handflatan eller tårna -> "Kan du lägga dig på golvet? Det blir smidigare så!". Och just då var det så galet kul så jag vi skratta så att tårarna nästan spruta, men nu när jag tänker efter så är det väldigt kul nu också, haha. Men kanske inte så kul att bara läsa det, ni skulle ha varit där ;) Men sen så resten av dagen har jag mest spenderat med Emelie och då blir det en väldigt mycket skratt. Jämt och ständigt, nästan i alla fall. Som idag så kom "Sparris Och bollar! Höööök!" på tal igen, den kommer aldrig gå ur tiden! haha, man måste ju kunna rörelsena lite för att den ska va kul. Haha.

Men annars idag så sminkade vi 80- och 90- tal. Vilket var helt okej, 80-tal var ganska så fult eftersom det kändes som om man mest bara kastat på ögonskuggan och 90-talet var ganska så tråkigt eftersom det var i princip ingenting alls. Som en dag make-up, fast mycket mindre. Alltså, tråkig enligt mig. Så efter skolan så stannade jag, Emelie och några andra elever för att hjälpa till med att ställa iordning inför tävlingen som är på lördag! Kändes som om vi var precis överallt i lokalerna, det skulle plcokas undan och det skulle plockas fram och ja... en hel del att göra alltså. Men det kändes bättre att göra någonting under dagen än att bara sitta hemma.

så, det var väl allt för idag. Ciao.

Förklaring följer...

Känner att jag kanske borde förklara mitt förra inlägg. Idag hade jag alltså mitt omprov i Skönhetsdelen och jag vet inte alls hur det gick. Jag känner mig helt förvirrad och helt vilsen på något vis. Jag vet inte inte hur jag ska förklara den där känslan bättre. Det bara är där och stör och gör mig förvirrad. Dagen började ju ändå ganska bra, gjorde en 20-tals sminkning på Johanna som jag blev riktigt nöjd med men så när det närmade sig provet så dök den där nervös känslan upp igen, precis som förra gången men ändå lite värre, och allra hellst ville jag bara stoppa tillbaka den vart nu nu kom ifrån. Men det gick inte, den hängde kvar. Och nu efter provet så vill jag inte fundera på hur det gick, jag förösker att inte hoppas på någonting men samtidigt så finns ju förhoppningarna där under någonstans som man försöker trycka undan, ungefär som att låtsas om att dom inte finns. Det är stunder som denna som jag undrar om jag verkligen gjorde rätt val med det här med smink. Jag klarade ju inte provet, vilket självklart var för en anledning. Och är den anledningen den rätta?  Praktiska saker kanske inte är min grej? Jag kanske helt enkelt bara borde hålla mig till det teoretiska. Men, nu kommer det stora men, jag vill inte sitta på en kontor och bara bläddra papper, eller stirra på en dator - för det gör jag tillräckligt på min lediga tid. Så jag vet inte, just nu känns det som om jag inte vet någonting. Jag känner mig bara vilsen och ja... lite splittrad.

Nu blev det här kanske en väldigt konstogt inlägg, bara några rader ihop slängda ord. Men det får vara så, ta det som det är. Men nu har jag fått det ur mig i alla fall, och inte vet jag om det hjälpte något. Men här har ni det, rätt upochner.

Ingen rubrik

Inga fler smällar tack, jag vet inte om jag klarar det.

Säg hej till 80-talet!

Idag hade vi hårlektion och det var läxa på olika frisyrer som man var populära förr. Men det fanns också en kategori som hette framtid. Man hade självklart inte prov i alla kategorier, utan bara i en och jag hade 80-talet! Fanns också en kategori som hette "Framtid", den hade jag mest av allt velat ha, men ja, så blev det inte. Kategorin "framtid" kunde i princip vara hur som helst, helt galet, rätt upp och ner. Det är sånt jag gillar mest, inspiration har varit min favorit lektion hittils i hårkursen. Men vi har inte många flera hårlektioner kvar heller, det är väldigt skönt på ett sätt, eftersom hår inte har varit min starka sida. Men här får ni lite bilder!


Så här fick jag se ut, väldigt 80-tal. Men 80-talet var hm... inte speciellt
snyggt, plus att jag ser väldigt slitet ut på bilden. Inget smink, ingenting.



och det här gjorde jag! Spikes, jobbade som fasen med tupering när jag
skulle göra dom! Och kan ju också nämna att hård spray var min bästa vän idag!
________________________________________________________________________


Här föresten bilderna från Inspirationslektionen! Kommer inte håg om jag har
lagt upp dom förut, me om jag har så... här kommer dom igen!! :)


piff paff buff

Såhär har jag sett ut ikväll! Haha, verkligen assnygg!
Jag menar, skulle inte ni vilja vara såhär super snygga
en helt vanlig måndagkväll?! Jag är verkligen väldigt stolt! Haha.
Jag har på mig Samuels tröja, och så skulle jag prova
hans buff, och så ja... så blev den kvar på huvudet.
Kan bli så ibland, var alldeles för jobbigt att ta av sig den.
Men vi kan i alla fall konstatera att Samuel passar bra
mycket bättre i buff än vad jag gör! Det är mer hans thaaaang.
Är föresten Samuel jag pratar med där i första bilden.


Plåtnings dag.

Okej, jag måste verkligen ta tag i det här med bloggander. Undra egentligen i hur mångra blogginlägg jag har skrivit just att jag måste börja uppdatera oftare? Det är någ varannat inlägg -  minst. Haha. Jag ska inte heller säga att jag lovar att bli bättre, för då kommer det inte bli så.

Men idag hade vi i alla fall fotodag, vilket var hur kul som hellst! Fats när man har fotodag så är man så sjukt nervös och pressad så man märker inte förän efter åt hur roligt man egentligen har haft, hah. Men min modell idag, Hanna,  har jobbat endel som modell tidigare, så det var jättekul att se själva plåtningen, men posarna och allt! Jag var helt inne i plåtningen och ändå behövde jag inte göra någonting i princip heller. Så ja, summa sumarum av fotodagen var att den var grymt kul! Och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag verkligen kan fortsätta jobba som makeup artist!

Men nu fortsätter CSI, så nu ska jag kika på det!

Middag

Idag har jag ätit det här, det var gott. Bara så att ni vet menar jag.
Men det är pulvermos, det funkar ändå. Men det bästa är ändå
pappas egna potatismos. Men det här gick ner, och det är billigt.


Från ena sidan av jorden till den andra!

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg tidigare idag men allt försvann när jag skulle ladda upp det, så jag blev irriterad och struntade i att skriva ett nytt. Men jag har pratat med Sofia idag på msn, jättekul :) Har ju inte pratat med henne på typ tre månader, och då menar jag pratat, inte skriva. För skrivit med henne har jag gjort flera gånger, men det är ju inte riktigt samma sak. Så det var i alla fall trevligt :)

Nu ska jag och Samuel strax åka och handla mat, det bli nog vår wok som vanligt ;P Haha.
Men nu ska vi åka.

Ciao.


Klagobloggen.

Det blir inge långt inlägg denna gången heller för jag är så djävulst irriterad på precis allt. Så idag har jag smällt i lite i köksskåps luckor och kanske varit lite otrevligt. Men jag var hyfsat glad imorse men det gick eh... över. Det känns som om att det är en storm av känslor i mig som jag vill skrika ut. Men det tänker jag inte göra, nej, jag kommer nog gå i graven med dom. Så detta blir ett kort inlägg som sagt och det jag har kommit fram till är att det mesta är rätt så illa ändå. Just nu i alla fall.


Jag är inte pepp eftersom jag är depp.

Endel av min dag har varit: wedfj##weidj%, typ. Alltså, ganska så värdelös.
Men den andra delen har varit finfin eftersom min bästa storasyster har varit här!! :)
Det var allt, tyvärr inge längre inlägg, jag är depp.


Smauel aka. Samuela.

Nu har jag fått bilderna på Samuel som dragqueen från Emelie :)
Så här är dom, håll till godo! ;)




Man kan ju aldrig veta...

Nu är det så att Idol praktiken blev inställd. Suck, suck, suck. Men det är inställt på grund av problem och grejer under inspelningen och då. Det är inte skolans fel eller så, vi kan kalla det kommunkations problem. Sen att det också fanns rent av elaka stylister (eller vad dom var) blev som ett minus i kanten liksom. Eller så. Ni förstår vad jag menar.

Idag hade vi nagelvård i skolan. Det var jättekul! Så nu ska jag öva, öva och öva lite till för att lära mig att göra snygga naglar. Det enda som behövs är nagelfi(ar), nagelolja, olika nagellack och andra sådana saker. Men jag köpa två nagellack idag. Jättefina färger, ljuslila och lite ljus körsbärsröd eller hur jag ska förklara, jag vet inte. Fina var dom i alla fall så nu ska jag lära mig. Det vore faktiskt kul att utbilda sig till nagelteknolog också, eller hur det nu heter och stavas. Men skulle jag utbilda mig tll allt jag vill så skulle jag vara makeup artist, hårstylist, hudteraput, nagelteknolog - allt i ett. Plus att jag skulle ha lån och skulder större än jättestor. Men man skulle i och för sig kunna göra något av alla efter ett tag, jag menar, efter att man jobbat ett tag. Det vore kul, helt enkelt jättebra. Man kan ju alltid drömma.

Nu håller jag föresten på att göra något lite galet, men bara lite. Får se om det uppskattas. Men det märker vi. Får se helt enkelt. Man vet ju inte hur det blir förän det har gjort det. Liksom.