Gamlingar och filmer

Det finns 2 saker jag tänkte skriva om:

1. Det är lustigt när man ser gamla människor när det är ute igår. Det går ju oftast väldigt sakta. Så när dom är ute och går så kan det ju bli lite väl ansträngade och då har ju många av dom en fantastisk rullator. Dom kan stödja sig på den, ha saker i korgen som hör till den och även sitta på den. Utanför vår lägenhet så går det ganska många gamlingar med rullatorer, det jag då undrar när dom sätter sig ner och vill är; Vad tänker dom på? Alltså, vad sitter dom och funderar på när dom sitter där?

Japp, det har ni en till. En till fundering som är typiskt mig - att undra något som man vanligtvis inte tänker på.

2. Jag fick för mig att gå in på CDON och kika vad några filmer som jag ville ha kostade. Och tur som jag (för en gångs skull) har så är dom på rea. Tjoho. Jag ska beställa två filmer, nämligen Kalle och Choklad fabriken och Sweeney Todd. Ska beställa idag så snart är dom mina. Mine, only mine. Mohaha!

Looks like piss. This is piss. Piss with ink.



Nu sitter jag här och lyssnar på gammal hederlig musik och ska snart gå och lägga mig. Varit i skolan hela dagen idag och sen har jag varit med Emelie också. Nice. Vi hyrde film; Sweeney Todd. Är helt galen i den filmen... eller så är det för att Johnny Depp är med i den, något av det ;) Helt galet hur många skådespelare som är med i den som också är med i Harry Potter. Men men... nu ska man väl snart borsta tänderna och sen sova. Godnatt!

Nu vill jag bara få någon form av bevis om att alla inte är likadana.


At every occasion I'll be ready for a funeral

Band Of Horses - The Funeral


Skit samma, helt enkelt.

För ett tag sen var jag och handla och nu har jag ätit. Jag köpte något som jag har vart sugen på hur länge som hellst, nämligen fiskpinnar! Som egentligen inte är så mycket fisk utan snarare endel ströbröd. Men hey, det är ju gott och enkelt! Så nu ska jag börja läsa igen nu när jag är mätt. Ikväll ska jag föresten tvätta, tjoho. Då ska jag bädda rent i min säng och mangla. Haha, jag måste verkligen skaffa mig något att göra såhär på vardagarna efter som jag nu finner manglandet väldigt roande. Hm.

Fan, nu är jag irriterad också. Men, går väl inte göra nåt åt antar jag. Skit.


Ännu en gång

Jag har på fyran nu, och jag mår dåligt. Jag förstår inte, jag får ont i hela kroppen och tanken på att någonsin födda barn skrämmer mig. Och nej, jag behöver inte få veta hur fint det är eller att det är ett mirakel. Jag vet att det är jättefint och yadayadayada. Men har ni kollar på programmet? Det är ju jättefint när den lilla alien kommer ut och alla är jätteglada och gråter en skvätt. Men som jag sagt förut, det ser ju extremt smärtsamt och brutalt ut. Kom inte och säg nu att inte gör extremt ont, det har ni nog bara glömt bort efter att ni sett ert fina monster. Men jag säger heller inte att det inte är värt det. Det 'r det nog, ingen tvekan om det saken. Men jag hoppas att när min tid nu väl kommer så går det snabbt, smärtfritt (HAHA, tror du ja...) och att jag får en hel tub lustgas. Något roligt måste man ju få ha när man ligger där och plågas?

Och med "alien" och "monster" menar jag självklart när den lilla har kommit ut. När allt klibb och klabb tagits bort så är dom ju hur söta som hellst. Och ni som inte förtod, så är det barnafödande jag skrivit om.

Mer än massor med L.W

Sitter här och lyssnar på Lars Winnerbäcks nya skiva. Har inte den själv än, men snart så ;) Fick ju den av Emil i födelsedags present, men har ju inte vart hemma sen den släpptes. Men ja, endel av låtarna är riktigt bra som man fastna för direkt medan dom andra är lite mer såna som man måste lyssna på ett par gånger. Det finns inte många låtar som Winnerbäck har gjort som jag inte gillar, men en av dom få är; Tvivel. Som många andra tycker är jättebra. Enda versionen jag gillar av den är när han sjunger tillsammans med Lisa Ekdahl.

Lars Winnerbäck - Ett sällsynt exemplar


Lars Winnerbäck - Berätta hur du gör


Lars Winnerbäck - Jag fattar alltihop


Dom där tre är just nu mina favoriter. Och här kommer en till låt men den har inget med nya skivan att göra. Men det är en jättebra låt med Lisa Ekdahl och så sjunger L.W lite grann i den också. Inte mycket alls, men i refrängen är han med! :)

Lisa Ekdahl (och lite L.W) - Dom band som binder mig


Självdisciplin = 0

Mitt städande går segt och då menar jag seeeeegt, hittar alltid något roligare att göra. Alltid så när jag städar. Min självdisciplin är lika med noll idag. Men något som känns lite ljust denna fredag är att jag kankse ska träffa Emelie ikväll :) Men nu, för att lyxa till denna fredag ska jag fixa mat, tonfisk, pasta och vitlöksdressing it is! Hm...


Godnatt

Nu säger jag godnatt för en dejt men John Blund.
Man får ju ta den kärlek som erbjuds, haha.
Så ja, godnatt då :)


Miss being small, being one, being whole.

Jag har en tendens att nöta låtar, som alla vet. Så idag har en gammal hederlig få bli min nötlåt som jag lyssnar på om och om igen på bussen till och från skolan. Nämligen Laakso - Laakso, den finns inte på youtube men på spotify; http://open.spotify.com/track/0npvTkDkgbahlTMVDCuIjU .

it's been a while
since I saw you smile
last time was really last time
told my mom, and
it's been a while
since I felt the river flow
from light to light
it's been a while since nights
were bright for real


True Blood

Idag är det onsdag, vilket betyder att det är True Blood ikväll. Varje onsdag, får inte missas. Skriv upp i allmenackorna, synkronisera era klockor för klockan 22 it is på Svt1!


Seminarium

Idag ska jag till skolan, känns som det var jättelänge sen jag var där eftersom fredagens föreläsning blev inställd. Så idag hade jag fått för mig att det var föreläsning, men det var det inte. Utan det var seminarium så jag börjar inte föräns tre. Men jag vet inte hur jag hade fått för mig seminarium, haha :) Så nu ska jag läsa lite och sen sticka iväg dit! Ja, låda. Ciao.


The Kooks

Har hittat nåt bra, som jag börjat gilla. Här har ni:

The Kooks - Mr Maker


The Kooks - Eddie's Gun

IKEA med pappa! :)

Idag har jag varit på IKEA med pappa. Jag var egentligen ute efter typ en byrå eller så, men det tyckte han var onödigt så jag kom istället hem med... fyra stycken förvarings lådor! Som på nåogot vis ska ersätta en byrå ;) Men, det som kanske ska nämnas att jag tyckte det var ondöigt för att jag snart flyttar och att det vore bättre att köpa det när jag fått min egna lägenhet! Så jag var kanske tvungen att hålla med lite grann och förstå vad han menade. Jag köpte även en soppkorg, en röd sådan. Eller rättare sagt, pappa köpte - jag fick. Så bjöd han mig också på mat, köttbullar blev det. 15 stycken(!) la dom upp på tallriken och tre på potatisar så ja... som snåla ju inte i alla fall. Men man undrar ju, ser jag ut att äta så mycket? Eller ser jag så fattig ut att jag måste stjäla med mig hem? :P Nä, men som sagt, bra att dom inte snålar åtminstone! Sedan efter IKEA så åkte vi och handla, igen, pappa köpte - jag fick. Jag fick sånt där som man måste ha hemma och så fick jag också bilar. Två påsar! Mumma! :) Men nu har Ladder 49 börjar på nian, ska kika! Ciao.

HAHA!

Jag hittade en bild på mig. När jag är väldigt sunkig och jag en grimars. Inte alls vacker, men det finns en grej med den som fick mig att skratta, Fia skratta också åt det. Det är ju bra att man kan ha lite kul åt sig själv ibland ;) Så här kommer bilden:



Gissa min ålder? Haha!


Done, done and done!

Nu har jag skickat in min ansökan till högskolan, den går ju fortfarande att ändra men ja, nu är den åtminstone klar. Nu är det bara att vänta och se, man kan inte göra mycket mer. Jag behöver inte fundera eller filura, kommer säkert fundera om jag välde rätt städer och att jag valde dom i rätt ordning. Men sånt kan man ju alltid vrida och vända på, och fundera om man verkligen gjorde helt rätt. Det enda jag vet är vad andra vill och tycker men inte exakt vad jag själv vill. Men det är väl så, alltid lättare att säga åt någon annan vad som är smartast eller vad man tror är bäst. Nu är den i alla fall inskickadonet! Här är städerna jag valde och vilken ordning det blev:

1. Jönköping
2. Örebro
3. Karlstad
4. Växjö
5. Göteborg
6. Stockholm

Done, done and done! Nu får man bara se om man kommer in någonstans. Och då är det bara att vänta och se. Jag väntar...

Hårspray!

Idag fick jag min fördelsedagspresent av Sofia, och den vara att vi skulle gå på muskalen Hairspray!! Den började klockan 15 och höll på till 18. Den var hur bra som hellst!! :) Några skådelspelare som var med var Rolf Lassgård, Morgan Alling och Helena Bergsrtöm. Dom var riktigt bra, men det var ju iofs alla skådespelare som var med :) Sedan så efter hairspray så  åkte vi och åt mat på Jensens, grymt gott! Så denna dag har varit riktigt bra! :) Men nu är det film som gäller. Ciao.








Strike a pose!

Skola och så kommer Daggmasken

Nu är jag färdig sminkat och redo för skolan... men ska inte åka föräns ca 30 minuter. Idag är planerna först föreläsning i två timmar, sen in till stan och hälsa på Johanna på hennes jobb och kolla hur skolan ser ut nu. Sen ska jag bara lalla runt på stan tills Sofia kommer. Men förhoppningsvis får jag sällskap av Emelie, om jag tjatar tillräckligt mycket ;) Jag vet inte riktigt vad jag och Sofia ska göra idag, men jag funderar på om vi ska ut på stan en sväng ikväll antingen sätta oss någonstans på söder eller om vi ska sätta oss på det där fiket som har typ öppet till 12. Eller så var det kanske till 02 på helger, jag minns inte exakt :) Men ska jag packa ihop mina grejer så jag är klar sen :) Ciao.

Cutiepie.



Världens sötast. Jag. Vill. Också. Ha.


Städerna, DOM städerna.

Jag sitter och kollar på högskolor till våren. Är jag dags att söka nu, men vilka skolor ska jag söka till? Vart vill jag gå? Vart vill jag flytta? Vart tusan vill jag ta vägen? Men här är alla städer jag har att välja mellan: Jönköping, Karlstad, Växjö, Lund, Malmö, Östersund, Stockholm, Umeå, Örebro, Göteborg. Det är några av städerna som går helt bort, nämligen; Växjö, Umeå, Malmö, Karlstad och Lund. Två av städerna går bort för att dom verkar vara extremt tråkiga och dom tre andra går bort för att det extremt långt till dom. Så kvar har vi då; Jönköping, Östersund, Stockholm, Örebro och Göteborg. Det är helt galet svårt och det ger mig ångest. Men en sak är i alla fall säker och det är Stockholm hamnar på den sista platsen bland dessa fem. Inte för att jag ogillar Stockholm, jag älskar stockholm, men det är inte en studentstad. Därför ska jag gör en lista om varje stad som är kvar. So, here we go:

Jönköping - Ligger precis nedanför vättern och det är ca 265 km dit från Kungsör och det tar ca 3,5 h att köra. Ligger ganska så bra till ändå, jag vet dock inte alls hur det är med boenden och sånt där nere men det verkar vara en riktigt mysig stad!
Östersund - Från Kungsör till Östersund är 616 km och det tar hela 9,5 h att köra dit. Det är ju väldigt högt upp i landet, så på hemsidan stod det att utomhussporter såsom snowboard åkning och sånt är stort där. Då är frågan hur mycket jag är intesserad av sånt? Noll. Inte alls intresserad alltså. Men å andra sidan kanske jag upptäcker en dold talang och finner det jättekul. Man vet ju aldrig. Långt dit är det ju i alla fall.
Örebro - Den stad som närmast Kungsör, det är bara 64 km dit och tar bara 45 minuter att köra. Det vet jag är en ganska mysig stad ändå, men har för mig att det är väldigt svårt att få lägenhet där.
Göteborg - Det är ca 345 km dit och det lite över 4h att köra dit. Staden är ganska så härligt, och vad man hört så är ju människorna det också.

Den här listan gör mig inte alls klokare. Det enda den säger mig är hur långt det är överallt och hur långt tid det tar att ta sig dit. Jag måste ju bestämma mig i vilken ordning jag ska söka dom. Vart vill jag hamna? Det vet jag inte. Vart vill jag spendra de kommande 3-4 åren av mitt liv? Det vet jag inte. Fuck, fuck och fuck.

BlaBlaBla

Det är ganska intressant hur ens känslor och humör verkligen kan gå upp och ner, från ena sekunden till den andra. Hur man ena kan stunden kan vara likgiltig till det mesta, "det är som det är", till att bli förbannad på sig själv, för all skit man har tagit - hur man lagt energi på människor som egentligen inte varit värda det. Till att sen bli glad, "livet är väl ganska behagligt ändå". En stund när jag tid att tänka sånt är när jag åker buss till och från skolan, det har både sin för- och nackdelar. Det är då jag vrider och vänder på saker och funderar, klurar och undrar. Men det som jag mest funderar över (ältar?) är varför det just är en viss typ av människor som lyckas korsa min väg, som man brukar säga.

Jag hade ett maraton samtal med Erica igår, och våra samtal brukar i huvudsak handla om just olika människor. Och då diskuterade vi varför det just är en typ av människor vi träffar på, och då menade vi den manliga sidan av de människor vi träffat på och kanske en gång känt eller kanske känner. Och jag tror bestämt att någonstans på mig står det "alla killar med brist på hjärnceller kom till mig" eller att jag, omedvetet, på någotvis sänder ut någon form av signaler som bara feliga människor kan känna av. Är det så? Eller hur kommer det är sig?

Människor som ljuger eller bara säger saker, som luras och hittar på. Saker man inte ska säga om man inte menar det. Varför beter sig människor på ett visst sätt, på ett sätt som inte alltid är så schysst mot andra? Kanske är det så att vissa inte bara tänker efter, utan bara gör och ja, skiter i vilket sen efter. Jag vet inte, det är i alla fall någon jag funderar på mycket. Något som jag kanske ödslar alldeles för mycket tid på. Egentligen.

Snow Patrol - Chasing Cars


Lars Winnerbäck - Kom hem nu


Timbuktu - Karmakontot


Ingen kan ljuga som vi eller vad tror ni
Jag tycker det liknar nån sorts
Sjuk typ av tragikomik o vi ramlar dit
Det sitter på karmakontot


Fotoautomat

Hittade en sida där man har lagt upp gamla fotoautomatbilder. Är det bara jag som tycker det är lite creepy? Eller ja, som får funderingar? Det får jag jämt när jag ser sånt; gamla bilder, gamla hus etc. Som dessa bilder till exempel, jag börjar alltid undra: Vilka var dom? hur levde dom? Vad hette dom? Var dom lyckliga? Eller olyckliga? Om dom gått bort, hur dog dom? Dog dom med hundra vänner och släktingar runt omkring sig eller helt ensama? Den börjar jag hoppas, hoppas dom var lyckliga med massvis med vänner och att dom var lyckliga för om jag skulle börja tro att det vore det motsatta så kan känner jag som ett sting i hjärtat, blir nästan lite sorgsen. Sorgsen över människor jag inte känner, som jag inte ens vet vad dom hade för liv. Hur konstig är inte jag?

Några bilder från sidan:


Vem var du?


Vad blev du när du blev äldre?


Vad heter du?


Hur bodde du?


Vilka var ni för varandra?


Vad blev ni när ni blev äldre?


Vad gjorde du med ditt liv?

http://www.squareamerica.com/pb1.htm


Kicked some butt

Jaha, nu är jag hemma i Stockholm igen efter en helg i Kungsan. Det spelades golf, tävlade rättare sagt. Jag och pappa spelade i lag och kom på sjätteplats. Så några butts kickade vi allt! ;) Nu ska jag strax städa mitt rum som ännu en gång lyckats göra så att det ser förjävligt ut. Jag fattar fortfarande inte varför mina kläder inte vill städa undan sig självt. Typ som tack att jag använder dom och har köpt dom... faktiskt. Men ja, efter städandet ska jag läsa lite, eller ja, ca 3 kapitel hade jag väl tänkt att fixa :) Så, det äör väl bäst att ta tag i allt nu! :) Ciao.

Jag undrar

Jag undrar, vad har hänt med Peter Jihde?
Vad har han gjort för att bli så snygg sen förra året?
Va? Va? Va?


Det var nära, FÖR nära.

Det här gjorde att jag nästan kissade på mig:


You heart is cold as ice

Takida - As you die


So long, love is gone, your heart is cold as ice
Be strong, good son, another day will rise and you have to
Be strong, hold on, antoher day will rise.


Riktig kärlek



Det här är riktig kärlek.
Dom sårar inte.
Dom ljuger inte.
Dom spelar inga spel.
Dom bara är.
Snygga.
Jobbiga att gå i.
Men helt jävla underbara!


Föresten, föresten, föresten!

Mannen i mitt liv har gjort nåt nytt och här har ni det!
Sista låten är det bara han som sjunger, ingen musik eller så.

Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning


Lars Winnerbäck - Från kylan in i värmen (Acappella)


Träningsvärk och bajsSL.

Idag har jag dansat, vilket har resulterat till att jag nu har lite småont i mina muskler i benen. Var kul idag, men det var tyvärr sista gången också eftersom det inte är den här dansen vi ska dansa egentligen! :) Men på torsdag börjar den nya dansen, tjoho :) Känns som om jag kommer lägga mig hyfsat tid idag, är lite små seg. Men det är skönt det :)

Föresten, dagens outfitta:
Förbannade jävla skit SL! Hur kan SL låta pressbyrån ge alla typer av rabatter på SLkort förutom studentrabatt? Där stod jag idag, som ett fån med 1600 spänn på korter redo att köpa mig ett säsongskort. Men nej, då kläcker han i kassan ur sig att "nej, tyvärr du får åka till ett SL center för att kunna köpa det". Jag stirrade på honom som om han vore från jupiter och så kläcker jag ut mig "är du på riktig?!". Och japp, det var han! Så för att kunna ta mig till skolan fick jag punga ut med 100 kronor för ett dygnskort! Ser jag ut att vara tillräckligt tät för sånt?! Nej just. Fuck you SL, fuck you.

THIS IS FOR YOU, MAMA!

Låter bilderna tala för sig själva:


1.


2.


3.


Några bilder från Uppsala. Bilder brukar ju säga mer än ord!


Jimmy gnällde på mig: "Måste du fula dig på varenda jävla bild?"


Sen när jag väl är seriös, då börjar han!



Woho!


Sofia och Jimmy!


Jimmy och Jag.
Oh so charming! ;P


Jag, Sofia och Sara :)


HAHA! ;P


Sara och Jimmy :)


Trött, jättetrött. Exremt trött.

Jag är extremt jättetrött. Hade jag kunnat hade jag lagt mig och sovit en timme eller två. Men nej, sova på dagarna är ju inte min grej. Sitter och får bilder nu från när jag var i Uppsala och hälsade på Fia! Nice :) Sen så ska jag väl diska och borde egentligen städas mitt rum. Så ska väl kanske börja med det också :) Och så ska jag lyssna sönder på Monster låten också, nu när man är själv hemma får man ju passa på. Annars skulle nog Johanna kasta saker på mig ;P Haha. Ciao.


Tjugo timmar blond

Idag har jag vait och luftat golfklubborna med pappa, i arboga. Vi gick dock bara 9 hål men det var för att det var tävling fram till halv tre så vi kom ju ut ganska sent. Men 43 slag gick runt på, 20 poäng. Vilket betyder att jag gick bättre än mitt hcp, även om det bara var nio hål ;P Så nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen bege mig mot Daggmasken! :)

Föresten, ni alla mina tusen läsare ska få veta en hemlighet! Jag blev nämlig blond igår, jajemensan. Hela kaluffsen blond... eller snarare blondt med fläckar av orange. Ganska så förfärligt egentligen. Så, därför stod jag i valet imorse med mamma att bleka det mer och hoppas att det oranga skulle försvinna, eller att göra det brunt. Och vad tror ni jag gjorde? Just det, brunt! Så man jan väl säga att jag var blond i en sisodär 20 timmar! Haha, men kanske blir ett nytt försök i vår eller nåt! ;D

Ai Bang Mai Fa Kin Ni!

Det här fick mig att skratta.
Lite skratt såhär på torsdagskvällen
mitt i allt pluggande skadar ju inte!
Och ni måste göra det rätt; Läs högt!!


Fuck you!

Lily Allen - Fuck you


Fuck you, fuck you very very much
cause we hate what you do
and we hate your whole crew
so please don't stay in touch


Fuck you, fuck you very very much
cause your words don't translate
and it's getting quite late
so please don't stay in touch


You say, you think we need to go to war
Well you're already in one.
Cause it's people like you that need to get slew
No-one wants your opinion


Gör om, gör rätt!

Nu sitter jag här med min hemtenta, och stirrar på den. Skriver lite grann, skakar på huvudet, tar bort, förmulerar om, tar bort, skakar på huvudet igen och försöker formulera om ännu en gång. Lite; Gör om, gör rätt! Så, det är det jag ska göra hela dagen (och förhoppningsvis inte hela natten). Kockan 17 imorgon ska den vara inlämnad. Men vill gärna ha den klar innan 12 så jag kan ha den klar innan seminariumet imorgon, som är klockan 13 :) Så, därför ska jag fortsätta med det här. Ciao.


Misslyckad smoothie!

Dansen var kul idag! Var kul att hon hade lite dancehall steg och sådär för det kände jag ju igen, och kom ihåg dom lite grann ;P Men som sagt, det var kul! Köpte lite frukt och yoghurt påvägen hem också så jag gjorde smoothie när jag komma hem! Men min kombination blev lite suspekt, eller ja, mangon var konstig. Den var så trådig! Ska den vara så? Någon som vet? :P

Imorgon är det plugg som gäller, hemtentan ska in på fredag. Tre frågor - tre sidor. Så förhoppningsvis kommer det gå bra :) Är ju en ganska så liten tenta eftersom den här delkursen var så kort! Men ja, nu ska jag kika lite tv sen sova! Godnatt! :)


Dance

Dans ikväll. Ragga it is! Två gånger alltså, sen är det street/dancehall som gäller. Tjoho! :)


Det är så man få se det.

"what is gone is gone
in the great change of the fall
the great fall is here to
change it all"

Laakso - Month of Mist
Spotify.