En man som kan älska som bara kärlek kan

Jag sitter och lyssnar på Takida. Första gången ordentligt på hundra år känns det som. Dom hade gått sönder lite för mig där ett tag, men inte nu längre. Nu är det bra, nu funkar det, eller rättare sagt dom. Dom funkar att lyssna på - igen. Och oj vad jag har saknat tonerna från Tear it up, Bad Seed, Hole in the ground och från andra låtar. Aldrig någonsin igen ska jag låta någon ta någonting ifrån mig igen. Aldrig. Men självklart kommer man att minnas, sen om visa bryr sig mer eller mindre är en annan sak. Men jag är en sån som minns, vissa saker kommer alltid finnas kvar. Såna där små saker, som gör mig lite varm inombord när man minns dom. Som när jag var 14 och dökär i en kille, som då åkte moppe och jämt när jag träffade honom och dom han umgicks med så luktade dom, som vi då sa, "mopperök". Så när jag idag känner lukten av en moppe som åker förbi så tänker jag automatiskt på den tiden. Inte för att jag saknar personen på det viset, utan för att minns hur kär och glad jag var då och allt vi gjorde. Och det är just vad Takida gjorde (gör?), musiken fick mig att minnas, fast inte om killen från när jag var 14. Och när det nu bara var jag som brydde mig om vad som hände, så gör/gjorde det mer ont att minnas, det var/är inte med samma leende.

Men egentligen vad gör det? Visst, jag har bara lyckats träffa idioter. Men som den första killen, jag var ledsen när det tog slut, jag trodde i princip mitt liv var över. Jag visste ju inte då att det skulle gå över, men det gör det ju! Plus att vi var "små" då också. Jag menar, jag var 15 år när vi blev tillsammans och 17,5 när det tog slut, så han var ju egentligen ingen idiot. Som sagt, vi var ju små.

Det är egentligen inte många år mellan 17 och 20 år, men dom få åren gör en jävla skillnad. Man förväntar sig mer från någon som är 20. Man förväntar sig, i alla fall jag, ärlighet, rakhet och att en person vågar stå för sina känslor och sist men fan inte minst: mognad! Men det är, som vi har lärt oss, för mycket begärt av vissa människor.

Men jag tror att livet är rättvist, jag tror på "karma". Jävlas du med andras känslor kommer du tillslut bli bränd själv, du kommer då känna hur det känns att bli stående kvar ensam och det du kommer minnas (och ångra) är hur du behandlat andra. Hela det här året har varit en känslomässig berg- och dalbana för min del, men jag orkar inte med det mer så nu ska jag ändra på det. Det här får bli mitt avslut på något jag ältat allt för länge. Från och med nu ser jag det såhär: "Du kanske var 10 år äldre än mig, men jag är 10 gånger friskare än dig". Så, nu lämnar jag det här, den 29 juli stannar jag min berg- och dalbana. Jag vet att alla hittar någon, som Melissa Horn sjunger, som kan älska som bara kärlek kan.


(ett väldigt förvirrande och ganska rörigt inlägg men ändå så ärligt)

Kan dom kan jag!

Jag satt och skrev med en vän på msn och skulle då skriva ordet "pensionär" och var osäker på stavningen, så som vanligt löste jag det genom att google ordet och fick då upp något som fick mig att skratta. Ni kanske inte skrattar, men jag skratta. Ni får avgöra själv om det är kul eller inte och det är det som jag markerat i den röda cirkeln;

Hyr en pensionär liksom. Varför vill man HYRA en pensionär?
Jag menar, skulle jag hyra ut mig själv, så skulle jag säkerligen bli kallad prostituerad eller som man så fint också kan kalla det - "eskortflicka". Men pensionärer minsan, dom får hyra ut sig, säkert för dryga ut pensionen. Jag skulle behöva dryga ut min lön men då säger man "skaffa dig mer jobb, gör si eller så" men aldrig "hyr ut dig själv". Undra varför, pensionärerna kan ju göra det. Varför inte jag? Jag kan också fika, sitta, äta, promenera (med eller utan rullator) plus att jag säkert orkar göra massor med mer saker än en pensionär. Jag menar, hur ofta orkar en pensionär gå på Liseberg en hel dag eller dansa hela natten? Jag orkar, jag lovar.

We dont need no water, let it burn!

Den här låten nötes igår påväg in till Eskilstuna. Vi fick hela bilen att gunga!

Pitbull Ft. Machel Montano & Lil John - Floor On Fire

Jag börjar bli gammal.

Nu är jag hemma igen, efter en snabb sväng till Kungariket Kungör. Men trots att det var en snabb sväng så hann mycket göras, nämligen; Träffa vänner, umgås, förtära alkohol, köra bil (självklart innan alkholen), dansa så fötterna nästan trillade av, åka bil och studsa så den gunga med i låten, äta ärtor med smör och äta blåbärspaj. Finfint var det! Så, det var min fantastiska lördagkväll (+natt). Men idag ahr man mått som man förtjänar antar jag. Har varit extremt trött och seg, men sånt går ju över. ;)

Jag är förövrigt inte gjorde för att festa två dagar i rad. Jag tror bestämt att jag börjar bli gammal. Jag råkade nämligen hamna en sväng ute i fredags också, med Emelie. Blev lite vildare än tänkt, men kul hade jag! Som vanligt. Men kom i säng hyfsat i alla fall, strax innan fyra. Vaknade vid elva och trodde huvudet skulle ramla av när jag skulle vrida mig och kolla på klockan som då var 11, tänker att jag borde stiga upp och börja kolla tågtider, men råkade bara blunda lite sen när jag tittade på klockan igen så var den 13! Jag som bara blundade lite grann. Någon måste ha jävlats med mig, hah :) Men ja, nu är jag tillbaka i Stockholm igen, som sagt - snabbvisit i kungsör. Imorgon kommer Johanna hem igen efter att ha varit borta några dagar och andats lite norrlandsluft! Så nu kommer säkert våran frys fyllas med pitepalt och andra norrländska saker! Tur att det ekar tomt där så att hon får plats ;)

Men ja,  nu ska jag fortsätta kolla på tv och dricka té. Ciao.

Film hyrning

Jag är extremt trött, sov kasst inatt. Lyckades väl med en timmes sammanhängande sömns som mest. Lyckat. Och så har jag mått lite småskumt hela dagen. Men jag överlever ju i alla fall!  :) Imorgon tror jag väl att det blir jobb, förutom att jobbet inte har hört av sig nåt. Stör mig nåt förbannat på det. Så det blir väl att jaga dom imorgon bitti! Men eftersom det inte är något vettigt på tv alls, så funderar vi, dvs jag och johanna om vi ska traska ner och hyra film. Man får ju medlemsrabatt för någon anledning? Haha :) Men det är ju iofs bra så :) Nej men ska väl gå nu! Ciao.

Upprepning

Det är några som sagt att det är lite svårt att se vad det står på affischen som jag la upp för någon dag sen, den får moderna museet. Så tänkte slänge upp vad det står, och dom ord som jag satt fetstil på får stå för dom orden som är vitt. Ja, låda. Här har ni:

Jag vet att det bästa kanske vore att bara dra
nästan gå under av sorg men att sen skulle det vara över
men det går inte
folk säger att det kommer att ta tid
men att om ett tag är alltbra igen
för så säger man ju alltid
men jag vet inte
jag kan ju inte sluta älska dig bara sådär
och glömma allt jag känner

Ibland känns det bra och jag tror
att jag håller på att lyckas komma över dig
men så vågar jag liksom inte och sitter fast
trots att jag verkligen vill komma vidare
och när jag märker det
    att det är likadant nu som förut
    att saknade inte släpper
då känns det som det enda jag klarar av är att
liksom nöta bort känslorna
låta tiden gå och hoppas och sörja och hoppas och sörja
tills de försvunnit av ren utmattning
det vore så sorgligt om det skulle sluta så
men just nu känns det som att det är allt
jag över huvud taget kan göra.

3 typer av lögner...?

Förra veckan på jobbet så var det en kund som försökte lära mig lite om lögner. Alltså  vilka olika typer av lögner det finns enligt henne, och det här är vad hon sa:


"Det finns tre olika typer av lögner, nämligen; En lögn, en förbannad lögn och statistik"

och att jag har lyckats hitta alla tre typer i en person är ju inte varje dag. Jag lyckas, jag lyckas verkligen.

Skäms SVT, skäms!

Jag upptäckte på tv.nu att kronprinsessan tydligen fyller år idag,  hela 32 år, och tänkte då ägna några få minuter åt det. Närmare bestämt klaga lite på det. Inte för att hon fyller, nej nej det gör vi ju alla, utan att SVT hyllar henne genom att ägna två timmar av sändingstiden till henne. En drös med kändisar ska sjunga till hennes ära och allt! Jag menar att vi, vanliga dödliga, (tvingas) betala för att SVT ska gå runt och då visar man det där?! Det var ju inte direkt så att SVT stog och hängde på låset här när jag fyllde år och Johanna kom in med tårta. Nej nej, det struntar dom totalt i. Jag fick inte ens en minut på sämsta sändningstid, och ändå betalat man för skiten. Hur går detta ihop? Varför all denna uppmärksamhet? Jag tror att att 96.4 % av alla under 58 år struntar i om kronprinsessan fyller år eller inte. Men ändå ska SVT lägga våra pengar på henne, som om hon inte fått tillräckligt här livet. Skäms SVT, skäms!


Så är väl bara att gratulera den där Viktoria.
Föresten så växer det något från hennes bakuhuvud.

Left alone you'll just freeze up again.

Shayne Ward - Melt the snow


But you should know
When it gets too cold
You're not alone
I'll melt the snow


Denna låt har jag nött ikväll, om och om igen. Den är så underbart bra! Och som alla känner mig vet hur jag nöter låtar. Haha. Men har ni den senaste jag nöter i alla fall! Passar mig ganska bra just nu faktiskt, känner mig lite små depp, men det är väl vad man brukar kalla livet. Men nu är det någon kass film på tv som jag ska se. Ciao.


Förbaskat snygg var ju den där Shayne Ward också.
Välkommen hem till mig, Shayne!

Så sann, så fin.


(Läs först hela texten, sist den vita.)

Det bara skriker sanning. Som om någon lagt ner känslor i en burk och skakar om, brutalt och hårt.
Den är på något vis fin, sorglig men fin. Och så sann. Det var Linda som visade mig den, hon sa att hon
alltid tänkte på mig när hon såg den. Men i alla fall, när jag får pengar (läs; skattepengarna) så ska jag beställa den. Enbart 90:- på moderna museet. Så sorglig, så fin. Och så väldans passande.

Filifjonkan, Lilla my, Snorkfröken...

Igår visade Johanna mig en grej, eller ja, hon lät mig lyssna rättare sagt. Och jag skratta, jag skratta nästan tills jag grät! Därför tänkte jag lägga upp det här. Det är alltså en P3 grej, som säkert flera har hört förut, i alla fall någon variant av det. Men eftersom jag aldrig lyssnar på radio så var ju detta helt nytt för mig. Det är nämligen så att dom busringer till folk/företag och efter att ha lyssnar på flera stycken så blev det här min favorit:

Hassan - Mumindalen


och den som inte skrattar åt det här, har allvarliga problem och borde söka hjälp.

Shoppat...

Mina två mostrar (med familj), de som bor i Sverige, var ju här och hälsa på i lördags Vi fikade lite och så eftersom jag har fyllt år. Och då fick jag 400 kronor i presentkort på skor av mina en moster och det var jag inte sen på att använda. Så igår åkte jag direkt in till stan och köpte ett par tygskor som jag kollat på. Jag går ju annars jämt i ballerina skor eller klackar på helgerna och det är ju inte så värst bra för fötterna, i alla fall inte när jag har så djup (?) hålfot. Eller ja, det är väl inte bra för någon oavsett hur hålfoten ser ut ;P Sen av min andra moster fick jag 500 kronor, nice! Så för att inte bara köp tråkigheter som mat för pengarna så köpte jag 2 stycken nagellack och nagellim! Woho :) Sen när jag gick på stan så kom jag på att jag hade kvar presentkortet på Lagerhaus, så gick en sväng dit också och köpte typ förvaringslådor, 3 stycken runda. Har ju ingen byrå eller hylla eller nåt här, så det är ju bra att ha någonstans att trycka ner saker! :)


Skorna... :)


... och nagellacken! :)

Mäktigt



Lite mäktigt är det faktiskt. Vad människor gör för att hylla någon. Men det jag undrar är vilka alla människor är och om dom känner varandra? Här dom tränat in det där tillsammans? Haha. Men som sagt, lite mäktigt är det. Massvis med människor som dansar samma dans tillsammans, mitt på plattan. Allt för Michael Jackson.

Daggmasken var här!

Vi var ut i fredags. Jag, Johanna och Sofia. Sweet.

Jag och C

Vi var ju på min kusins bröllop för snart två veckor sen och jag har fått några bilder därifrån, dock inte alls många. Men fick en bild på mig och C (syster fiancé, haha. Känns väldigt ovanligt att säga så;P). Linda klagade hela tiden på att vi inte såg nå glada ut på bilder så jag gjorde ett försök medan Christoffer inte hängde med riktigt. Men ja, här har ni:


Oh Lord..

Jag döööööööör...

Im leavin on a jet plane, dont know when I´ll be back again.

Idag har jag nött sönder låten som jag la upp igår. Det är tur att man har en kusin som har det mesta i musikväg! Han fixade spotify till till mig också, härligt! Så tack vare spotify har jag också nött en låt till nu under kvällen, nämligen John Denver - Leaving on a Jet Plane. Den är ju med i filmen Armageddon!

Kom hem från Sätra för ett tag sen, var och hälsade på Linda en sväng och så hämtade jag mitt spel, Olympens härskare. Det är jättegammalt och hur kul som helst! Så nu ska jag försöka installera det, om det går, och sen spela massvis! Woha! Så ja, som vanligt, nhär har ni låten:

John Denver - Leaving on a Jet Plane



All my bags are packed
Im ready to go
Im standin here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye
But the dawn is breakin
Its early morn
The taxis waitin
Hes blowin his horn
Already Im so lonesome
I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you´ll wait for me
Hold me like you´ll never let me go
cause Im leavin on a jet plane
Dont know when Ill be back again
Oh babe, I hate to go


Utgången och skorna :)

Ännu en söndag och jag är enormt seg! Igår var det ju utgång med Emelie, som var riktigt kul. Men halvvägs in i kvällen blev det enormt segt och vi var nära på att åka hem, vi stod och trängdes i baren för att få beställa i typ en kvart(?!), enormt irriterande. Vi har allvarliga i-landsproblem ;) Men sedan så drog kvällen igång och jag studsade runt i mina nya skor, som förövrigt är sända från himlen. Och vi fick massvis med skratt under kvällen/morgonen. Kom nämligen fram en kille till oss och konversationen lät ungefär såhär:

Killen - Hej, har ni sett min kompis?
Vi - Hej... din kompis? Neeej...
Killen - Men min kompis jag kom hit med!
Vi - Nej, vi har inte sett honom... (kollar funderande på varandra och undrar vilken planet han är ifrån)
Killen - Men min kompis! Han är blatte och har två ben!
Vi - Jaha, haaaaan...

Vi satt och kved åt det där hur länge som hellst, och det gör vi idag med. Haha. Men kvällen var som sagt bra, trots slagsmål inne på krogen och lite annat löjligt. Vi var föresten på en förfest vid odenplan och där spelades en låt som jag har gått och nynnat på hela dagen, en riktigt sommarlåt sådär. Det kanske är gammal, det vet jag inte, men jag hörde den i alla fall första gången igår och den var riktigt bra, så tänkte bjuda på den och någon bild, blev inte så många bilder, men ändå. Så varsågod :)


Sam - Cold Beer


And that's when it hit me
I shouldn't look so hard
For the things that make me happy
I got simple needs
I'm easy to please
I've written down a list
And it kinda reads


Ain't nothing like a cold beer in the sun
I hope we got enough for everyone
(I hope we got enough for everyone)
Ain't nothing like a cold beer in the sun
(Ain't nothing like a cold beer in the sun)
I hope we got enough for everyone.


THE shoes!


Emelie!


Jag tjatar om skorna... jag vet ;)
Och mina  fötter såg enorma ut på bilden ju!
Haha!


Krogen!

Some gooooood shit (;

Daggmasken skicka en låt till mig som faktiskt var ganska så bra! :) Men blev lite sådär lagom festsugen av den, trots att jag inte har en enda aning om vad dom sjunger om! Men det man inte vet, lider man inte av. Haha! Men bra är den i alla fall så här har ni den:


Cidinho & Doca - Rap das armas


Jag tror (sen?)sommarplåga 2009.

Hjälp!

Jag ska köpa skor, men jag har inte bestämt mig för vilka, det står nämligen mellan två olika. Två stycken par skor som har helt olika stilar. Det ena är mer vanliga och lite enklare medan det andra paret är lite mer extrema. Vilka ska jag köpa? Hjälp!