The winner takes it aaaaall...

Såg ni på idol? Loulou är så grymt galet sjukt bra. Åker hon ut ska jag lägga mig under köksbordet och gråta en skvätt, och jag lovar att jag aldrig mer ska kolla på idol, inte ens kasta en blick på det. Hon är sådär härligt sprudlig på något sätt, man blir liksom glad när man hör henne! haha :) Men så tycker jag! Låt henne vinna så blir det inte dom här gamla vanliga barbiedockarna som vinner! Ja, låda!


Dragqueen!

Idag var det en kul dag idag i skolan. Samuel stannade ju kvar tills idag eftersom vi skulle nämligen sminka dragqueen! Det var så sjukt kul, men samtidigt knepigt eftersom man skulle måla på helt nya ögonbryn som var väldigt extrema! Men det var hur kul som hellst! Har tyvärr inga bilder nu, men det kommer! Jag hade ingen kamera med mig så jag lånade Emelies, så jag får dom senare! Men det var i alla fall riktigt kul :)

Men Idol börjar nu! Några från skolan är ju där och kollar, så måste se det nu! ;P
Bättre uppdatering kommer!

Ciao!


Helgrym :)

Helt galet grym! Hur härlig som hellst! :)


Sminka på Idol! :)

Okej, nu är läget så här att... Jag ska sminka på Idol på torsdag!! Hur kul och nervöst är inte det! Vi börjar klocka  nio på morgonen och slutar klockan 23. Det är ju direktsändning så vi måste vara där hela tiden! Det är killarna som vi ska sminka eftersom det bara är dom på torsdag. Jag längtar massor! :) Så alla måste titta på idol då, haha :D




Älskade dammsugare!

Jag städade igår, ser ni skillnaden? haha. Någonting jag har konstaterat är i alla fall att vi har alldeles för lite garderobs utrymme här! Jag har bara två hyllor och tre galjar. Så alldeles för lite, därför hamnar mycket på sängen och så. haha, det där var egentligen en ganska så lam ursäkt, kanske borde lära mig vika kläder bättre! ;P Föresten så dammsög jag vårat rum första gången på sju veckor! Förstår ni, SJU VECKOR! Självklart så har vi soppat där inne, men det blir ju inte samma ska som att dammsuga. Men ja, nu har vi äntligen fått våran älskade dammsugare.

Före!


Efter!

It is what it is...

Idag hade vi prov. Shaul var stenhård när han bedömde och jag vet inte alls hur det gick. Men det kändes sådär halvt illa, så jag köpta lite godis efteråt som jag ska tröstäta. Men han gillade min trend i alla fall, han tyckte den var orginell och bra gjord. Så jag får väl leva på det antar jag. Kanske får satsa på att jobba inom modevisningar och trendgrejer i framtiden. Haha. Men så är läget, nu vet nu hur det gick på provet. Jag har föresten väldigt ont i nacke och axlar. I början av utbildningen så var det inte alls jobbigt att hålla uppe armen länge när jag sminkade men nu när jag håller den uppe i typ en minut så bränner det i varenda muskel i armen och så strålar det typ upp i axeln/nacken. Idag känns livet helt jävla underbart!

En bra låt:

Volbeat - The Garden's Tale



Så här är läget:

  • Jag är sjukt trött i benen, eftersom jag har ränt runt på stan med Emelie både idag och igår. Plus att jag fick hoppa in på praktik igår kväll, så jag var i princip borta hemifrån mellan åtta ochtio igår och jag stod/gick ungefär 87,3 procent av den tiden. Underbart.
  • Jag ville gå och klappa stövlarna idag som jag skrivit om tidigare, men Emelie tillät inte det.
  • Det har kommit upp nya praktiker, nämligen på Idol, Lets Dance och Ladies night. Vilket betyder att vi ska sminka deltagarna Idol och på dom andra grejerna! Dock vet jag inte vilka vi ska sminka på Ladies night. Det är typ ascoolt även om jag aldrig har brytt mig om nåt av programmen.
  • Chai latten jag drack idag var inte god alls. Jag blev depprimerad eftersom jag skulle spara pengar och
    enbart köpa den.
  • Jag håller på att tvätta och jag tror det kommer ta typ hela dagen och ett år framåt.
  • Imorgon har vi prov på skolan, skönhetsprov. Nervöst eftersom det gäller att samla poäng och så får vi inte veta hur det har gått för oss föräns på måndag. Klutt.
  • Jag har eventuellt praktik på måndag, så när jag ringer idag så sitter han jag ska prata med i möte, så reseptionisten(?) ber mig ringa tillbaka vid fem, men är det en telefonsvarare som svarar och säger att det är stängt. Vad är det för en reseptionist som inte vet öppettiderna?

Jag ska drömma om stövlar!

Så, min dåliga uppdatering har fortsätter, jag vet inte varför jag är så lat, eller så kanske jag är en mer upptagen person än vad jag tror. Alla mina ursäker om varför jag har en så dålig uppdatering börjar snart ta slut, får snart börja ta till drastiska ursäker som att jag har brytit båda armarna så att kag inte kan skriva eller att jag blivit påkörd av en cyklist eller nåt, men då skulle säkert någon som läser min blogg missupfatta och verkligen tro att jag har blivit påkörd av en galen cyklist och ja, det skulle helt enkelt bli galet. Så onödigt oroande är väl inte speciellt nödvändigt! Så barn, bättre att hålla sig till sanningen, hah. :)

Men helgen har varit fin som vanligt, spenderades mestadels i Örebro, men en halv dag i Kungsör och så en liten gnutta i Köping. Hemma i Kungsan var jag (och Samuel) i Söndags, vi åt lite mat, hälsade på mamma och pappa, träffade nyförlovade syster och sminkade henne. Och i Köping var jag och Samuel på fredagen och där hälsade vi på hemma hos Björn och Maria! Verkligen kul att träffa dom två! Eller ja, Björn har jag träffat för någon vecka sedan men Maria var det typ en och en halv månad sen. Inte för vi var med dom så länge i fredags, men det var trevligt ändå! :) Annars så har jag och Samuel tagit det lugnt och så i helgen, lagat lite mat och kikat på endel film. :)
DS_235545_A.tif
Linda kom hit till Stockholm idag också! Hon ska ju vara model för min portfolio (stavas det så?) så idag skulle vi öva på sminkningen inför fotograferingen. Det gick bra och läraren verkade tycka att min sminkning var bra ändå, så det kändes fint. Bilder på det dyker om när jag har fått dom av Linda! Sen efter skolan blev det lite mat, lite fika och lite shoppande, för Lindas och Emelies del, jag tittade mest och jag hitta så underbart snygga stövar, men ja, som sagt jag tittade bara. Men jag skulle så gärna vilja köpa dom för min lön sen i somras. Hm... men jag kan ju försöka tänka på dom så mycket att dom kanske dyker upp brevid min säng när jag vaknar någon dag. Vore ju faktiskt inte helt fel. Dom var egentligen inte alls extrem dyra, dom kostade 399 men sen sån får man 20% rabatt. Men grejen var den att jag har så tjocka vader så jag skulle behöva gå till en skomakare som skulle behöva göra dom lite större i skaften, och vad skulle det gå på? Men ja, kanske får fortsätta drömma om dom.

Pics!

Smink Fantasy:
(Jag har gjort det röda, och min modell var Emelie!)



Mina Solrosor hemma! Och visste ni att jag bor med en breakare(stavas det så?)? Haha ;D



Lite bilder från helgen och bilder på mitt och Samuels nya hår! :D

Hm... examen vadå sa du?!

Dålig uppdatering på sistone, illa illa! Jag är ju en sån viktig person så jag har ju inte tid för att sitta och blogga! Haha, nä nu ljög jag, det har varit ren och skär lathet ärlighetens namn! Men nu ska det väl bli lite ändring på det :) Så vad har hänt på senaste?Jo, jag var i Örebro helgen som var, var också hemma i Kungsör en sväng i fredags! Jag och Samuel alltså. Vi åt superduper god mat, nmligen fläskfilé i sås och potatis! Potatis har jag nämligen inte ätit på en månad! Har nog faktiskt aldrig ätit så god potatis! Men så efter maten så fixade mamma mitt och Samuels hår! Blev riktigt nöjd!! :) Sedan så bar det hem till Samuel för att ta det lugnt! Kikade lite på film och så. Sedan på lördagsen så fikade jag först med Erica på stan, sedan så åkte jag och Samuel hem till henne på kvällen för att förfesta lite och så bar det ut på krogen, närmare betsämt till Klaras! Så var alldeles för överfullt, annars var det väl helt okej :) Och till sist kom söndagen som till mestadels spenderades sovandes och så var vi en sväng till Samuels föräldrar! Så helgen var överlag väldigt bra!

Så nu i veckan har det varit smink och brudfrisyr som... har varit på tapeten. Som vanligt alltså, förutom brudfrisyr, det har ju bara varit nu! haha :) Men sminkandet har ändå gått ganska bra vilket är skönt! men snart ska vi börjar med våra plåtningar också,det är kul men samtidigt riktigt nervöst! Eftersom fotografen envisar med att kalla det nått i stil med "examens arbeten". Men det är väl egentligen sant, jag kanske lever i förnekelse om den delen av fotograferingen! haha! Jag har en plan på att Linda ska få ställa upp som modell för naturell sminkningen, måste bara se vad lärarna säger om henne :)

Nej nu ska jag göra lite annat! Men om ni har tur så slänger jag upp bilder från helgen och lite sminkbilder lite senare, annars kommer det imorgon! :)

Toarulle, toooarulle.

Från filmen med Shan Atci som vi såg igår:


Scheeeebab.

Nu sitter jag hos Samuel, efter två timmar på ett tåg med jobbiga människor. Men jag överlevde och vi har redan hunnit kolla på filmen med Shan Atci som hetter Blattefierad, tror jag i alla fall. Men den var rolig i alla fall. Det var som typ Magnus Betnér "Inget är heligt". Men som sagt den var bra!

Skolan gick i alla fall väldigt bra idag, och jag tala om att jag gillar super fundation mest just nu, efter idag alltså. Kanske inte säger så mycket för vissa. Men ja, så är det. Det gick bra för alla som jag bor med också, helt enkelt. Dagens "tema" var föresten Dramatisk/glamour. Men nu ska jag duscha!

Ciao.

Så här såg jag ut när jag åkte hem.

Skolan gick bra idag, vi gick igenom hur man gör en brud makeup och hur modevisnings makeup ska vara. Sen fick vi välja precis vad vi ville göra men vi skulle kunna förklara varför vi hade gjort den sminkningen och hur vi hade tänkt! Så jag sminkade Sofie ganska så lagom hårt i brunt runt ögonen och enbart läppglans på läpparna och så förklarade jag varför jag gjorde så och det var för att Sofie skulle släppa sin första skiva och skulle då idag plåta skivomslaget! Haha :) Men det var ganska så kul att få göra vad man ville men samtidigt är ganska så svårt att bara komma på något sådär, så jag hade idétorka i början men sen så släppta det, lite i alla fall. Sedan så åt vi lunch och så sminkade Sofie med mig, i ett camoflage (?) tema. Blev jättesnyggt! Har tyvärr inga bilder på det jag gjorde men på det Sofie gjorde, här har ni det:
och tyvärr så ser jag inte fullt normal ut på dessa bilder, men det får ni stå ut med!


Nu har jag fått det sagt, eller detta fall skrivet.

Nu ska jag ännu en gång förbanna mig hårsylistgrejen. Dom begär alltså att vi ska kunna göra en bruduppsättningen, efter att enbart ha haft en lektion i det med en genomgång på cirkus 1,5 timme. Jag vet att det är en tuff utbildning, men ja.. det är som det är. Så idag har inte varit men bästa dag, läxan gick kasst men jag ska ordna den imorgon. Så det är lugnt med det. Men denna, usäkta, förbannade bruduppsättningen är ja.. hm... pyton. Jag stod och svor idag och jag lovade att jag aldrig skulle göra en håruppsättning på någon! Men, kanske går bättre någon gång, något årtionde!

Så, nu har jag fått ur mig det här, nu känns det lite bättre. Men bara lite.

Ciao.

Så kliver man över en hemlös och går in på Solidaritet.

Okej, här kommer en lite bättre uppdatering om vad som har hänt i helgen: Fredagen var ju som sagt lugn, Samuel kom och jag sminkade honom, helt enkelt. Och det har jag ju lagt upp bilder på :) Sedan på lördagen började  vi dagen med en sväng på stan med Samuel, kikade lite i affärer och så, mycket trevligt! Det enda tråkiga är att varje gång vi ska gå på stan så hat vi alltid en tid att passa så vi blit smått stressade! Men jag har bestämt att nästa gång han kommer hit så ska vi gå på dtan utan att behöva småspringa överallt, yes box :) På kvällen sen var det en liten kräftskiva som gällde, med Samuel som ända manliga gästen! haha :) Men de var väldigt trevligt, med singstar, mat och tillsist en utgång också. Planen var att vi skulle på La Camera eller vad det hette, men det var en sån djävulsk kö, så det slutade med att alla hamnade på olika ställen så som Spy Bar, Solidaritet och Softbar. Själv hamnade jag på Softbar, med Samuel självklart, Sofie och hennes två kompisar från Malmö. Vilka föresten är supertrevliga människor! Jag och Samuel var hemma, eller ja vi var vid pappas lägenhet vid typ tre-halv fyra! Sen i söndags, delvis igår, så tog vi bara det lugnt, åt pizza och kollade på tv. En alldeles perfekt Söndag alltså. Sen vid åtta så åkte Samuel hem, känns sådär som vanligt - väldigt trist. Men jag hade i alla fall en bra helg ändå! :)

Bjuder på några bilder också;
Bilderna är som det är, och den sista bilden på mig är helt underbar. Jag älskar den, sådär perfekt sliten, halvdöd och hungrig.


Kort och koncist.

Helgen har varit helt okej, med kräftskiva och sminkande! Igår blev det massvis med bilder tagna så imorgon kommer dom upp, någon gång. Först är det skolan som gäller, yey. Men jag är inte säker på vad det är som gäller, orgentalisk kanske. Eller, stavas det så? Hm.. jag vet inte. Men bilder imorgon i alla fall och bättre uppdatering om vad helgen har bjudit på.

Snart har Samuel kommit hem också, då är det vår vanliga godnatt-sov så gott-stund som gäller. Ja, låda! :)

Ciao.


Mitt andra försökt...

Okej, här har ni mitt andra försök på en tend makeup, det var kul att göra. Men jag är inte värst nöjd med det. men men, jag fick ju öva i alla fall. Plus att jag hade en snygg modell :D




Hon grejen, värsta grymma tjejen!

Nu ska ni få höra det senaste, eller ja, ni har fått vänta några timmar eftersom jag har behövt söka tillstånd för att få skriva om denna person. Jag har nämligen fått privilegiet att få lära känna grundaren till uttrycket: "Moget att säga moget när du menar omoget". Jag kan tyvärr inte säga mer än att hon heter Sofie och pratar skånska. Jag skulle vilja visa en bild på oss två, men hon är väldigt rädd för stalkers så hon har bett mig att inte lägga upp några bilder på henne. Men om ni någinsin skulle vilja få en skymt av henne så hittar ni henne lättast varje fredag och lördag vid vid Bar 5emtio4yra eller på krogen Fellows. Och om ni vill komma henne riktigt nära så ska ni först försöka ragga er förbi vakterna, eftersom säkerheten kommer vara höjd när hon är där, sedan ska ni se ut som riktiga stockholmare med backslick, dyra kläder, ett par lacoste skor och pricken över i:et vore om ni hade ett par schyssta glajjer på huvet också.
Sofie har alltså blivit smått av en idol för mig, hon är bara så cool! Hon kommer på roliga saker, fiffiga ramsor och hon är inte heller så tråkig på singstar heller. Så med detta vill jag ha sagt - en förjävla häftig tjej!

Snickra ihop lite ork.

Idag var jag hemma från skolan vid halv tre och det är det tidigaste jag har kommit hem denna vecka! Hur skönt som hellst eftersom jag ska städa min del av rummet också, funderar starkt på att tvätta också. Får se om jag orkar, haha. Men antingen ska jag tvätta idag eller imorgon, tvätta måste jag i alla fall. Måste bara bygga upp lite ork! men det fixar sig, det gör det alltid.

Ibland på skolan så får vi låna Jasmins (hon som har själva MIST affären) tester när vi sminkar, men efter igår så får vi inte det längre, vilket jag förstår eftersom folk verkar ha det väldigt svårt att ställa tillbaka dom. Så då blir ju hon av med dom och måste öppna nya, och det förlorar hon ändå pengar på. Hur kommer det sig att folk kan ta dom? Visst om man råkar få med sig en, alla är ju mänskliga. Men ändå, dessa testers har ju inget lock så hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt? Suck jävla suck. Jag hoppas att hon fick tillbaka några idag jag i alla fall! :)

Trend makeup!

Idag hade vi nog det roligaste sminket vi har haft på länge, nämligen trend makeup! Som i princip handlar om att det ska vara "galet", abstrakt och roligt - helt enkelt. Man får göra mönster och så men inte typ ett lejon eller nåt. Jag blev i alla fall väldigt nöjd över min sminkning. Det röda vid tinningen är det typ glitter på också men det syns tyvärr inte, det var svårt att få med på bild :P Men det var riktigt roligt i alla fall, och jag undrar om Samuel får bli mitt nästa offer för trendsmink i helgen, haha :D





Uppdatering: Verkade som om vissa hade svårt att se bildern så la upp dom igen, men funkar det inte kolla på min bdb;
Http://Vidunderligt.bilddagboken.se. Men dom två bilderna överst är i allafall på det jag gjort :) 

..och det här var tvåhundranionde varianten av en fläta.

Så, nu är då tisdagen avklarad och därmed också veckans hårstylist lektion som idag handlade om flätor! Jag visste inte ens om att det fanns så många olika typer av flätor, plus att jag knappt kan göra den vanliga enkla! Fast nu efter dagens lektion kan jag göra den enkla plus åtta (nio?) varianter till! Inabkade, fiskbensfläta, vävfläta ja alla möjliga! I början var det jättesvårt och jag höll på att få panik, men sen efter envist grejeande så lyckades jag med dom, jag satt kvar i skolan till klockan tio över fem, typ mitt rekord. Inte för att jag är värsta experten på flätor nu men jag har fått in lite av hur dom ska göras, nu är den bara snabbheten som saknas och fingerfärdigheten.  När jag tränade på flätorna så gjorde jag mest på ett sånt där löshuvud med hår och det var väldigt smidigt så Mamma har beställt en sådan till mig, lucky me och tack Mamma! :)  Jag klarade föresten veckans prov också - tupering. Trots några små missar i frisyren så blev jag nöjd. Så här kommer några bilder från skolan idag (Josefina var modell för mig, hon går också på skolan. Hon fyller föresten år idag också så Grattis!! Och Mamma, hon kan flytande grekiska, haha) ;


Få bilder från helgen!

Bilder från i helgen:


Mässor i massor!

Tänkte bara ge en kort uppdatering om helgen! Har som vanligt varit dålig uppdatering, ibland så kommer man in i bloggandet, man uppdaterar ofta men ibland så glömmer man bort det (läs; man orkar inte) men jag kallar det svacka. Ja, det låter passande - en blogg svacka.

Helgen har varit jättebra i alla fall. I fredags så hade jag praktik på Formex mässan, det var jättenervöst först men det gick bra sen! Jag sminkade sju stycken och alla verkade nöjda i alla fall, sen så fick jag stå och typ sälja och förklara saker för människor.Men det gick fint, var bara stressigt och så hade jag ont i ryggen eftersom jag fick så stå så konstigt.  Stolen var lite för hög och så var det dåligt med plats. Men det var verkligen jättekul :) I fredags kom också Samuel vilket var det bästa av allt :D
I lördags så var jag och Samuel och kila runt lite på stan och sen åkte vi till tatueringsmässan! Det var ju kul att se och så men det var väldigt trångt. Lite plats, många tatuerare och massvis med besökare! Man blir ju inte mindre sugen på att tatuera sig igen. Jag ska ju tatuera mig igen och jag vet (nöstan) exakt vad jag ska göra för tatuering, det är bara pengarna som saknas. Haha. Men sen på lördagkvällen så gick var vi ut, alla från lägenheten, Samuel och några till. Var kul när vi festa men utestället som vi var till, ICE, var helt värdelöst! Men det är väl så man lär sig att hitta bra ställen antar jag! Så jag och Samuel åkte till pappas lägenhet redan vid två. Sen på söndagen gjorde vi inte alls mycket, städa undan i pappas lägenhet sen så åkte vi hit. Så helgen var varit helfin :)

Längtar massor till nästa helg då Samuel kommer igen och vi ska ha lite kräftskiva här. Eller ja, jag ätter inte kräftor så vad kallas det då? Enbart skiva? Hm... jag vet inte.